söndag 11 oktober 2009

Vilket te är bra för vad?

Ska ha hem lite folk på te i eftermiddag :) Ska bli kul att träffas igen och snacka skit, myspysa och bara umgås helt enkelt. Men ska först plugga lite, som vanligt...


Här är lite olika te typer,
kan man ha användning av ikväll ^^


Alla typer av te är bra för hälsan eftersom teplantans blad är fulla av antioxidanter som skyddar kroppens celler.


Grönt te sägs kunna öka förbränningen samtidigt som det också verkar avslappnande, lugnande och stärker koncentrationen tack vare att den innehåller aminosyran theamin. Grönt te innehåller också stora mängder nyttiga antioxidanter och även lite vitaminer och mineraler. Tros också kunna förebygga sjukdomar och påverka livslängden positivt.


Svart te tros minska risken för hjärtinfarkt. Svart te tros också ha positiva effekter på den mentala förmågan och det är uppiggande. Kan försämra upptaget av järn om man dricker det direkt efter en måltid. Svart te kan också vara vätskedrivande, men då ska man dricka väldigt stora mängder.


Vitt te är ett nyttigt och lyxigt te. Innehåller mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te. Det har en mycket mild smak.


Oolong te har ofta en blommig smak och är som en blandning av svart och grönt te. Innehåller polyfenol som sägs ha en positiv effekt på hälsan och huden.


Örtte är som det låter gjort på örter och kan bland annat delas in i kamomill, lavendel, rooibos, johannesört och rölleka.


Rooiboste brukar även kallas rött te och sägs kunna lindra mot besvär som allergier, astma, kolik, hösnuva och eksem. Teet har en mild fruktig smak. Innehåller inte lika mycket antioxidanter som vanligt te. Innehåller inte heller något uppiggande koffein, och är därför passande på kvällen och för de med sömnsvårigheter.


Fruktte är som det låter gjort på frukter.


De flesta tesorter kan också bli smaksatta med olika blandningar av frukt, kryddor och bär för goda aromer. Populära smaker är till exempel mango, jordgubbar med grädde, hjortron och äpple, äpple och kanel.


I feel a kind of fear

2 kommentarer:

  1. Hejsan

    Bra genomgång!

    Jag har hittat en jättefin tebutik i Stockholm på Grev Turegatan, enormt goda teer. Den finns på nätet också, www.gronateimporten.se Verkligen värd ett besök.


    Kram

    Millo

    SvaraRadera
  2. Angoende ditt svar på min förra kommentar så är jag för fattig för att komma upp till dalarna oftare, det kostar endå typ 500 spänn att åka fram och tillbaka =/

    SvaraRadera